• Gratis bezorging!
 • 30 dagen proberen
 • Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Donsdeken

Top kwaliteit donsdeken voor de beste prijs

Doordat wij alles zelf maken, kunnen wij de meest hoogwaardige donsdekens aanbieden tegen hoge kortingen.

Hoe stap jij het liefst in bed ’s avonds? Zelf kruipen wij bij voorkeur onder een lekker warm, licht en luxueus dekbed. Een donsdeken voldoet precies aan die omschrijving. De natuurlijke vulling zorgt direct voor een ideale temperatuur zonder dat het dekbed te zwaar is. White Cloudz heeft een groot aanbod donsdekens. Waar we die laten maken? In ons eigen atelier. We hebben er namelijk alle vul- en naaimachines voor in huis.

Donsdeken

Wat zetten graag even de belangrijkste voordelen van een donsdeken op een rij:

 • Licht
  Donsdekens zijn licht. Hoe licht? Dat bepaal je zelf. Het gewicht is afhankelijk van de vulkracht, ofwel het isolerende vermogen, van het dons. Hoe hoogwaardiger het dons, hoe beter de isolatie en hoe minder gram dons er nodig is.
 • Zacht
  Het dekbed van jouw dromen moet in ieder geval zacht zijn. En dan ben je bij (d)ons aan het goede adres. Een donsdeken klinkt zacht en dat is het ook.
 • Natuurlijk
  Dons is een prachtig natuurproduct. Het bestaat uit kleine, pluizige, veren die dicht tegen de huid van eenden, ganzen en andere watervogels groeien. White Cloudz heeft bovendien oog voor dierenwelzijn, want wij kopen alleen RDS-gecertificeerde dons aan. Dat wil zeggen dat ons dons afkomstig is van slachtafval, en wij geen dieren houden puur om hun veren.
 • Geen huisstofmijt
  Dons is geen voedingsbodem voor huisstofmijt. Bovendien zijn de tijken zo dicht geweven dat de mijt er niet doorheen kan.
 • Vochtregulerend en isolerend
  Een donsdeken neemt vocht makkelijk op, en dons zelf heeft een hoge isolatiewaarde. Daardoor is het dekbed in de winter heerlijk warm en in de zomer lekker fris.

1-persoons- of 2-persoonsdekbed

Je hebt het zeker al meegemaakt: halverwege de nacht word je wakker omdat jouw partner zich vakkundig in het 2-persoonsdekbed heeft gewikkeld, terwijl er voor jou geen stukje overblijft. Of je ligt onder een 1-persoonsdekbed in een twijfelaar en wilt liever een donsdeken dat bij het formaat van je bed past.
Tijd om te kiezen voor twee 1-persoonsdekbedden om de nachtelijke strijd een halt toe te roepen, of voor een heerlijk ruim 2-persoonsdekbed voor op de twijfelaar. White Cloudz biedt je donsdekens van de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs.
Onze donsdekens zijn beschikbaar in verschillende warmteklassen en in vrijwel alle afmetingen.

Donsdeken wassen

Met een donsdeken is gemakkelijk in het onderhoud. Om lang plezier te hebben van uw donsdeken, hier wat tips en trucs:

Drogen en verluchten
Wil je ’s avonds onder een heerlijk licht 1- of 2-persoonsdekbed slapen? Schud het dan elke dag even op en laat het regelmatig verluchten. Dat kan buiten in de frisse lucht, maar voorkom dat het dekbed klam wordt. Ook fel zonlicht is niet goed, aangezien de zon vocht aan het dons en de veren onttrekt. Het gevolg is minder elasticiteit, wat natuurlijk niet meer aangenaam is om onder te slapen. Een donsdeken op of voor de radiator hangen, kan ook. Let er dan wel op dat de verwarming niet hoger staat dan de lichaamstemperatuur.

Grote wasjes in de wasmachine
Is een donsdeken geschikt voor de wasmachine? Als de wastrommel groot genoeg is, zeker wel. De beste optie is om een dekbed in de droogkuis te laten wassen, omdat daar grote trommels beschikbaar zijn. Zo blijft je dons in een goede staat.
Ben je van plan een donsdeken te wassen? Controleer dan altijd het wasetiket.
Een ganzendons-dekbed mag zowel in de wasmachine als in de droger. Tip: Gooi ook wat tennisballen in de droger, schud het dekbed daarna op en je bent klaar voor de nacht.

Niet op donsdeken gaan zitten
Ons advies: ga nooit óp een donsdeken zitten of liggen. Dan breken de veertjes die erin zitten en dat gaat ten koste van het volume. En juist het volume zorgt ervoor dat een donsdeken zo goed isoleert.

Niet kloppen of stofzuigen
Een donsdeken houdt niet van stofzuigers en mattenkloppers. De tijk van een donsdeken is fijnmazig, waardoor er geen stof in vast kan geraken. Tijdens het stofzuigen of kloppen verwijden de poriën van de tijk waardoor er veren en dons doorheen komen, wat niet aangenaam is. Het dekbed lichtjes afborstelen kan wel.

Zomer-, winter- of 4-seizoenendekbed

Wil je graag een donsdeken? Dan heb je de keuze uit tal van soorten en formaten. Kies vooral dat dekbed waar je jouw het beste bij voelt. Niets is namelijk zo intiem en persoonlijk als slapen. Waar de één heerlijk opgekruld in bed ligt, kan de ander zijn draai niet vinden.
Wij helpen je in twee stappen alvast een eind op weg:

Stap 1: Wil je een zomer-, winter- of een 4-seizoenendekbed?

 • Ben je een seizoensgevoelige slaper? Met andere woorden, heeft u het in de zomer snel te warm en in de winter te koud? Dan is een 4-seizoenendekbed dé oplossing. Dit pakket bevat een herfst-/lentedekbed en een (iets dunner) zomerdekbed, die ook aan elkaar te bevestigen zijn en zo samen het winterdekbed vormen. Zo heeft u dus altijd de keuze uit drie diktes.
 • Ligt zelfs uw bank vol fleecedekens en staat een elektrische deken bovenaan uw verlanglijst? Dan schatten wij zo in dat u een koude slaper bent. De kans dat u ooit gebruik zal maken van een dunner zomerdekbed is dan eerder klein. De keuze voor een winterdekbed wordt dan aanbevolen.
 • Je partner daarentegen, begint al te zweten als die nog maar aan fleecedekens denkt. Of het nu vriest of niet. Voor dit type slaper is het zomerdekbed

Stap 2: Kies een model

Wij houden van overzicht. Daarom biedt White Cloudz 3 vaste modellen aan. Deze zijn verkrijgbaar in vrijwel alle afmetingen en diverse warmteklassen.

 • Donsdeken Graz
  Gevuld met 90% Europees eendendons. Verkrijgbaar vanaf € 95.
 • Donsdeken Kaprun
  Gevuld met 90% Europees ganzendons. Verkrijgbaar vanaf € 129.
 • Donsdeken Aspen
  Gevuld met 100% Siberisch ganzendons. Verkrijgbaar vanaf € 199.

 

Donsdeken kopen

White Cloudz heeft meer dan 40 jaar ervaring met donsdeken. Dat betekent dat wij de beste leveranciers kennen. Deze leveranciers:

 • leveren dons met een hoge vulkracht;
 • werken diervriendelijk;
 • zijn betrouwbaar;
 • zijn een controleerbare leverancier uit Europa.

Met deze ingrediënten vullen wij zelf ieder donsdeken. Zodat u kunt slapen onder een mooi dekbed dat lang meegaat. Omdat wij rechtstreeks aan u als klant verkopen, kunnen wij bovendien onze prijzen laag houden. Wanneer je voor 14 uur bestelt, krijg je het dekbed al na één nachtje slapen thuis geleverd.

Wilt u meer weten over onze dekbedden? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.

Wij geven je graag persoonlijk advies.

Onze passie voor donsdekens vind je terug in de kwaliteit die wij bieden. Wij willen de beste kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs.

Maarten Gaarthuis

White Cloudz

Foto Maarten Gaarthuis
Updating…
 • Geen producten in je winkelwagen.