• Gratis bezorging!
 • 30 dagen proberen
 • Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Eendendons

We willen allemaal fris en uitgeslapen wakker worden, toch? Hoe comfortabeler u slaapt, hoe beter u wakker wordt. Gelukkig is White Cloudz erg wakker als het op slapen aankomt. Wij hebben namelijk al 40 jaar ervaring met donsdekens. Waarom dons? Dons heeft een hoge vochtopname, een laag gewicht en een hoge isolatiewaarde. Wij weten als geen ander dat de wereld van de donsdekens heel gevarieerd is. Daarom lichten we hier het eendendons toe:

 • Eendendons is iets goedkoper dan ganzendons, omdat het minder schaars is.
 • Wij zijn RDS-gecertificeerd. Dat wil zeggen dat wij dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben. Ons eendendons komt van slachtafval, waardoor er dus geen dieren levend geplukt worden.
 • Hoewel een ganzendonzen dekbed beter is dan een van eendendons, geniet een eendendonzen dekbed van hoogwaardige kwaliteit altijd de voorkeur boven een van ganzendons met een mindere kwaliteit.

Eendendonzen dekbed

Sinds jaar en dag produceren we bij White Cloudz eendendonzen dekbedden. We halen onze materialen bij de beste leveranciers, die we na al die jaren goed kennen. Daarna gaan we zelf aan de slag met onze vul- en naaimachines.
Waar het vroeger heel normaal was om het dekbed na verloop van tijd bij te laten vullen, gebeurt dat nu nauwelijks nog. Om bij te vullen werd de tijk opengemaakt en werd al het eendendons uit het dekbed gehaald. Het dons dat nog goed was, werd gereinigd en aangevuld met vers eendendons.

Overweegt u een dekbed van eendendons aan te schaffen, maar schrikt het onderhoud u af? Geen zorgen! Een eendendonzen dekbed is makkelijk in onderhoud. Hieronder geven we u enkele tips om optimaal van uw donzen dekbed te kunnen genieten:

 • Drogen en verluchten
  Laat het eendendonzen dekbed regelmatig verluchten. Dat kan buiten in de frisse lucht, maar zorg ervoor dat het dekbed niet klam wordt. Het felle zonlicht is ook niet goed, aangezien de zon vocht uit het dons en de veren Die worden zo minder elastisch, wat natuurlijk minder aangenaam is om te slapen. Een donzen dekbed over de verwarming hangen, kan ook. Zorg dan wel dat de verwarming niet warmer is dan de lichaamstemperatuur.
 • Wassen of stomen
  Een dekbed van eendendons kan in de regel in de wasmachine, als de trommel maar groot genoeg is. De beste optie is om een dekbed in de droogkuis te laten wassen, omdat daar grote trommels beschikbaar zijn. Zo blijft je dons in een goede Ben je van plan je eendendonzen dekbed te wassen in de wasmachine en daarna in de droger te stoppen? Gooi dan ook wat tennisballen in de droger, schud het dekbed daarna op en je bent klaar voor de nacht.
 • Derrière versus eendendonzen dekbed
  Een advies: ga nooit óp een donsdeken zitten of liggen. Dan breken de veertjes die erin zitten en dat gaat ten koste van het volume.
 • Niet kloppen of stofzuigen
  Een eendendonzen dekbed houdt niet van stofzuigers en De tijk van een donsdeken is fijnmazig, waardoor er geen stof in vast kan geraken. Tijdens het stofzuigen of kloppen verwijden de poriën van de tijk waardoor er veren en dons doorheen komen, wat niet aangenaam is. Het dekbed lichtjes afborstelen kan wel.

Kwaliteit van eendendons

Hoe licht of zwaar uw dekbed is, het vulgewicht, hangt af van het dons dat gebruikt wordt. Het klinkt tegenstrijdig, maar hoe duurder het dekbed van eendendons, hoe minder vulling erin zit. Het dekbed is dan namelijk gevuld met grotere donsvlokken van een betere kwaliteit, terwijl een goedkoper dekbed meer dons van mindere kwaliteit nodig heeft.
Bij White Cloudz besparen we u de ellenlange lijsten van diverse eendendonzen dekbedden. Wij hebben voor u al het allerbeste exemplaar uitgekozen. Hiermee ervaart u de ware kwaliteit van eendendons.
Ons dekbed heet Graz en bestaat uit 90% Europees eendendons. Graz is verkrijgbaar in 7 afmetingen: 140 x 200 | 140 x 220 | 200 x 200 | 200 x 220 | 240 x 200 | 240 x 220 | 260 x 220.

De 90% slaat op het percentage dons. De overige 10% zijn veertjes. Dankzij de veertjes voelt het eendendonsdekbed wat steviger aan, terwijl het nog steeds vederlicht is.

Verschil tussen eendendons en ganzendons

Eendendons delft kwalitatief vaak het onderspit in vergelijking met ganzendons. Toch is dat geen gegeven, maar erg afhankelijk van de kwaliteit van het ganzendons. Een eendendonzen dekbed van hoge kwaliteit biedt namelijk meer comfort dan een van ganzendons van een lagere kwaliteit.

White Cloudz biedt ook ganzendonzen dekbedden van hoge kwaliteit en die zijn inderdaag iets duurder dan ons dekbed van eendendons. Dat komt doordat ons ganzendons net iets beter isoleert en beter vocht opneemt. Daarnaast beschikt het dons over een grotere veerkrachtig en is het duurzamer.

Warmteklasse eendendons

Niets is zo persoonlijk als de temperatuur waarin u wilt slapen. Daarom hebben onze dekbedden niet alleen verschillende afmetingen, maar ook diverse warmteklassen. Ons hoogwaardige dekbed van eendendons Graz is verkrijgbaar in de volgende klassen:

 • Zomer/ luchtig
 • Voor-najaar
 • Winter/ warm
 • Winter plus/ extra warm

Heeft u interesse in een dekbed gevuld met eendendons? Als u voor 14 uur bestelt, hoeft u maar één nachtje te slapen voordat u het in huis heeft. Aangezien wij zelf produceren, vormen afwijkende maten geen enkel probleem. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

 

Wij geven je graag persoonlijk advies.

Onze passie voor donsdekens vind je terug in de kwaliteit die wij bieden. Wij willen de beste kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs.

Maarten Gaarthuis

White Cloudz

Foto Maarten Gaarthuis
Updating…
 • Geen producten in je winkelwagen.