• Gratis bezorging!
  • 30 dagen proberen
  • Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Ganzendons dekbed

Top kwaliteit ganzendons dekbed voor de beste prijs

Ganzendons dekbed

Slapen als een vorst. Dat doet u toch het best onder een donzen dekbed. Waarom? Dons heeft een hoge vochtopname, een laag gewicht en een hoge isolatiewaarde. Wij van White Cloudz weten natuurlijk als geen ander dat er in de wereld van de donzen dekbedden nog veel variatie mogelijk is. Daarom vertellen we u vast welk soort dekbed op het gebied van comfort en slaapgenot de ultieme nummer 1 is: Het ganzendons dekbed. Waarom?

• Ganzendons is superlicht, lichter nog dan eendendons.
• De veren van ganzen zijn groter dan die van eenden.
• De kwaliteit ligt iets hoger.
• Het isolerend vermogen van een ganzendons dekbed is 15% beter dan bij eendendons.

Ganzendons winterdekbed

Een ganzendons dekbed is warm in de winter en luchtig in de zomer. Maar aangezien niets persoonlijker is dan slaapvoorkeuren, zijn onze dekbedden verkrijgbaar in verschillende warmteklassen.
Droomt u van een elektrisch deken, zit u het liefst zo dicht mogelijk bij de verwarming en staat warme chocolade in uw top 3 favoriete drankjes? Dan voelen wij zomaar aan dat een winterdekbed het best aansluit of uw slaapvoorkeuren.
White Cloudz heeft voor de warmteliefhebber twee soorten ganzendons winterdekbedden: ‘winter/warm’ of ‘winter plus/extra warm’.
Tip: heeft u het snel koud, maar zou uw bedgenoot wegsmelten onder een ‘winter plus, extra warm’ dekbed? Overweeg dan 2 losse eenpersoons dekbedden.

Ganzendons zomerdekbed

De tegenpool van de warmtezoekende slaper, is de persoon die al schrikt van een fleecedeken op de bank. Iemand die zelfs in de vrieskou het dekbed nog puffend van zich afslaat. Voor deze persoon hebben wij ook 2 ganzendons dekbedden in ons aanbod: ‘voor-/najaar’ en ‘zomer/luchtig’.

4-seizoenen dekbed ganzendons

Draait uw gevoelstemperatuur gewoon mee met de seizoenen? Dan doet uw ganzendons dekbed dat ook! Ons 4-seizoenen dekbed ganzendons is een combinatie van de warmteklasse ‘voor-/najaar’ en ‘zomer/luchtig’. Deze dekbedden kunt u los van elkaar gebruiken, of gecombineerd voor een heerlijk warm en toch nog licht winterdekbed.

Ganzendons dekbed onderhoud

Vroeger was het heel normaal om na verloop van tijd het dekbed bij te laten vullen. Het tijk werd losgehaald en al het dons kwam uit het dekbed. Het dons werd dan uitgezocht. Wat nog goed was, werd gereinigd en aangevuld met vers dons. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer.

Een ganzendons dekbed is makkelijk in het onderhoud. Hier wat tips en trucs op een rij:

• Drogen en luchten
Laat het ganzendons dekbed met regelmaat luchten. Dat kan buiten in de frisse lucht, maar voorkom dat het dekbed klam wordt. Felle zon is ook niet goed, zon onttrekt namelijk vocht aan het dons en de veren. Dan verliezen ze elasticiteit en dat slaapt een stuk minder prettig. Een donzen dekbed over de verwarming hangen, kan ook. Zorg dan wel dat de verwarming niet warmer is dan de lichaamstemperatuur.

• Wassen of stomen
Een ganzendons dekbed kan in de regel in de wasmachine, als de trommel maar groot genoeg is. De beste optie is om een dekbed even bij een stomerij met grote trommels te laten wassen. Zo blijft ganzendons in een goede conditie.
Gaat uw ganzendons dekbed in de wasmachine en de droger? Tip: Gooi dan ook wat tennisballen in de droger, schud het dekbed daarna op en u bent klaar voor de nacht.

• Derrière versus ganzendons dekbed
Een advies: ga nooit óp een donzen dekbed zitten of liggen. Dan breken de veertjes die erin zitten en dat gaat ten koste van het volume.

• Niet kloppen of stofzuigen
Een ganzendons dekbed houdt niet van stofzuigers en mattekloppers. De tijk van een donzen dekbed is fijnmazig, dus er gaat geen stof in zitten. En bij stofzuigen of kloppen, verwijden de poriën van de tijk waardoor er veren en dons doorheen komen. Het ganzendons dekbed even lichtjes afborstelen kan wel.

Kwaliteit van dons

White Cloudz heeft 2 soorten ganzendons dekbedden in haar assortiment, die dan weer in allerlei maten en warmteklassen verkrijgbaar zijn. Wij hebben:

• Dons dekbed Kaprun: 90% Europees ganzendons
• Dons dekbed Aspen: 100% Siberisch ganzendons

Of u voor 90% of 100% donsgehalte gaat, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Meestal vindt men het prettiger als er ook een percentage veertjes is. Het ganzendons dekbed met 90% dons en 10% veertjes voelt steviger aan, maar is nog altijd vederlicht. Wilt u liever een nog lichter dekbed? Kies dan voor 100% dons.

Wilt u meer weten over onze ganzendons dekbedden? Neem dan gerust contact met ons op!

Wilt u meer weten over onze ganzendons dekbedden? Neem dan gerust contact met ons op!

Wij geven je graag persoonlijk advies.

Onze passie voor donsdekens vind je terug in de kwaliteit die wij bieden. Wij willen de beste kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs.

Maarten Gaarthuis

White Cloudz

Foto Maarten Gaarthuis
Updating…
  • Geen producten in je winkelwagen.