• Gratis bezorging!
  • 30 dagen proberen
  • Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Hoofdkussens

Met alleen een goede matras en een goed dekbed heb je niet voldoende. Voor een optimale nachtrust is een goed en comfortabel hoofdkussen minstens zo belangrijk. Een donzen kussen verhoogt je slaapcomfort aanzienlijk. Bij White Cloudz vind je een geselecteerd aanbod aan hoofdkussens van dons, traagschuim of een combinatie van beide. We produceren die allemaal zelf, zodat we zeker zijn van de hoogwaardige kwaliteit.

Ons favoriete donzen kussen: Cloudz Royal

Wil je graag zelf de dikte van je kussen bepalen? Dat kan, dankzij het Cloudz Royal-kussen, een van onze favoriete hoofdkussens. We combineren daarin de stevigheid en drukverlichting van traagschuim met de zachte luxe van ganzendons. Nek- en rugklachten zijn voortaan verleden tijd. Dankzij de slimme inkepingen lig je dieper in het kussen, waardoor je beter slaapt op je rug of zij. Dat maakt van Cloudz Royal één van de meest verkochte hoofdkussens uit onze collectie. Een korte samenvatting van de voordelen van dit kussen:
• constante ondersteuning
• een donslaag aan de bovenzijde
• ingebouwde neksteun
• in 3 hoogtes verstelbaar door de bijgeleverde plaatjes traagschuim

Ons favoriete traagschuimkussen: Cloudz

Dit comfortabele kussen is vergelijkbaar met de Cloudz Royal. Het verschil? Het kussen is ook gemaakt van traagschuim, maar heeft geen donslaag. In plaats van het donslaagje beschikt het Cloudz-hoofdkussen over een gebreide elastische matrasbeschermer gemaakt van Tencel, dat rond het traagschuim zit. Tencel is een ademend materiaal dat de elasticiteit van het traagschuim volgt, waardoor je gegarandeerd comfortabel zult liggen. Het kussen is bovendien antibacterieel en droogt snel.

Donzen hoofdkussens: Cloudz 90

De Cloudz 90 is een donzen kussen met een hoog knuffelgehalte. Waarom? Omdat je dit luxueuze donzen kussen zelf kunt kneden en opschudden zoals je het zelf wil. Dit hoofdkussen bestaat uit 90 procent ganzendons en 10 procent ganzenveertjes. Dat ligt niet alleen erg comfortabel, het materiaal voert ook nog eens gemakkelijk vocht af, zeker niet onbelangrijk bij een hoofdkussen. Dankzij de openstaande rand heb je nooit last van naadjes die in je schouders prikken. Hoe wij de Cloudz 90 in één woord omschrijven? Super-de-luxe! Of zijn dat drie woorden? We slapen er wel een nachtje over.

Hoofdkussens bij nekproblemen

Heb je vaak last van je rug of nek? Heb je gewrichtsproblemen of een (nek)hernia gehad? Dan verricht een goed hoofdkussen wonderen. De Cloudz en Cloudz Royal zijn ideaal bij nek- of rugklachten. Het traagschuim volgt namelijk de contouren van het lichaam, waardoor het drukpunten verlicht. Spieren komen beter tot rust, pijnpunten worden ontlast en de stabiele temperatuur van het materiaal is aangenaam bij bijvoorbeeld ontstekingen. Zo verminderen nek- en rugklachten gewoon terwijl je slaapt.

Een hoofdkussen heeft veel te verduren

Een gemiddeld hoofdkussen krijgt behoorlijk wat te verduren. Denk maar aan het hoge gewicht dat het kussen elke nacht moet dragen. Wist je dat een hoofd, afhankelijk van de houding waarin je ligt, ongeveer 12 tot 30 kilo weegt? Dat is natuurlijk niet niks. Daarnaast neemt je donzen kussen elke nacht veel vocht op. Een persoon verliest gemiddeld 0,25 tot 0,5 liter vocht per nacht. Dat is een van de redenen waarom een donzen hoofdkussen een goede keuze is. Dons neemt veel vocht op en ventileert ook nog eens goed. Daardoor gaat je hoofdkussen langer mee. Een donzen hoofdkussen moet je om de 3 tot 5 jaar vervangen, wat overigens geldt voor ieder kussen.

Slaap rustig op natuurlijke materialen

Omdat dons een natuurlijk materiaal is, maken veel mensen zich zorgen over de diervriendelijkheid. Natuurlijk is dat iets waar wij aandacht aan besteden bij de productie van de kussens. We gebruiken uitsluitend restmateriaal, waardoor er geen dieren worden gedood speciaal voor de hoofdkussens. De overtrek van ons Cloudz-kussen is gemaakt van Tencel, afkomstig uit Oostenrijk. Het is houtpulp, vermalen en gesponnen tot garen. Het materiaal is elastisch, zacht en antibacterieel. Alle overige materialen in onze kussens zijn Oekotex 100-gecertificeerd en bevatten geen giftige of onveilige stoffen.

Onderhoud van je donzen kussen

Wil je jouw donzen en/of traagschuimkussen optimaal onderhouden? Gebruik dan altijd een molton of dubbele sloop tegen transparantie. Lucht uw kussen ook regelmatig in de buitenlucht. Bijvoorbeeld door hem voor het raam te hangen of buiten aan de waslijn. Let wel op dat je je donzen hoofdkussen niet in de zon hangt!! Om de donsveertjes zit namelijk een natuurlijk vetlaagje. Als die worden blootgesteld aan de zon, drogen de vetlaagjes uit en brokkelen af. Het dons slijt daardoor sneller.

Traagschuim & donzen hoofdkussens wassen

Je donzen hoofdkussen houd je erg makkelijk schoon. De Cloudz-kussens hebben een rits, waardoor je de tijk er gemakkelijk kunt afnemen en wassen op 60 graden. Dat geldt ook voor het donslaagje van de Cloudz Royal. Het donzen kussen Cloudz 90 kun je ook wassen, maar hou er wel rekening mee dat het langer duurt voordat het kussen droog is. Wij raden je aan om het kussen na het wassen op lage temperatuur te drogen in de droger, met een lang droogprogramma. De traagschuim binnenzijde van de Cloudz-kussens kun je niet wassen, dus het is beter om die goed te beschermen tegen vocht en vuil.

Wil je meer weten over onze hoofdkussens? Of wil je een kussen uitproberen? Geen probleem! Onze proeftijd is net zo royaal als onze kussens: je hebt 30 dagen de tijd om een hoofdkussen uit te testen. Aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Wij geven je graag persoonlijk advies.

Onze passie voor donsdekens vind je terug in de kwaliteit die wij bieden. Wij willen de beste kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs.

Maarten Gaarthuis

White Cloudz

Foto Maarten Gaarthuis
Updating…
  • Geen producten in je winkelwagen.