• Gratis bezorging!
 • 30 dagen proberen
 • Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Zomerdekbed

Woelen, zwetend wakker worden, zonder dekbed niet in slaap komen… Allemaal veelvoorkomende klachten bij slapen in de zomerwarmte. Herkenbaar? Voor ons wel. En aangezien wij erg wakker zijn op het gebied van slapen, hebben we dé oplossing: Het zomerdekbed. Een dekbed dat vochtregulerend is, niet te dik, licht, dat niet veel warmte afgeeft en dat ook bij hogere temperaturen erg prettig is om onder te liggen. Wilt u ook in de zomer comfortabele nachten? Dan bent u bij White Cloudz en ons zomerdekbed aan het goede adres.

Zomerdekbed of zomerdeken

De behoefte aan zomerdekbedden neemt toe. Dit omdat mensen geneigd zijn voor een te warm dekbed te kiezen. We vergeten dan even dat de huizen van vandaag de dag veel beter geïsoleerd zijn. Als de temperaturen uit én in het bed dan oplopen, groeit de behoefte aan een zomerdekbed.
White Cloudz verkoopt zomerdekbedden in verschillende warmteklassen. Voor de warmere tijden van het jaar heeft u bij ons de keus uit de klasse ‘voor-/najaar’ en ‘zomer/luchtig’.

Voor de warmere dagen van het jaar hebben wij ook nog een andere optie. Wilt u geen dekbed, dat nog in een overtrek gestopt moet worden? Denk dan aan ons zomerdeken. Ons ultieme zomerdeken Formesse biedt verkoeling op warme dagen, zonder overtrek. Het deken is makkelijk in het gebruik, het kan gewoon in de wasmachine, en verkrijgbaar in verschillende maten en 5 prachtige kleuren. Ons zomerdeken is een ware eyecatcher, ook erg mooi om cadeau te doen.

Zomerdekbed dons

Wilt u echt liever een zomerdekbed dan een zomerdeken? Dan raden wij u een dekbed van dons aan. White Cloudz heeft al ruim 40 jaar ervaring met donzen zomerdekbedden. Als gevolg hiervan kennen wij de beste leveranciers die ons een mooie kwaliteit dons leveren. Dat doen wij overigens RDS-gecertificeerd. Dat betekent dat wij dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben. Ons dons is afkomstig van slachtafval, wij slachten dus geen dieren om hun dons.

Een aantal grote paar voordelen van dons op een rij:

 • Het is een natuurlijk materiaal. Geen voedingsbodem voor huisstofmijt.
 • Dons is licht. En hoe minder gewicht, hoe minder storing tijdens het slapen.
 • Een donzen dekbed gaat lang mee.
 • Dons ademt. Een goede vochtregulatie.
 • Dons isoleert. Warm in de winter, koel in de zomer.

 

Materialen en vulgewichten

Hoe licht of zwaar uw zomerdekbed is, het vulgewicht, hangt af van het dons dat gebruikt wordt. Het klinkt tegenstrijdig, maar hoe prijziger het zomerdekbed, hoe minder vulling er is. Het dekbed is dan namelijk gevuld met grotere donsvlokken van een betere kwaliteit. Een goedkoper zomerdekbed heeft meer dons van mindere kwaliteit nodig.

Bij White Cloudz houden we van overzicht. Wij hebben een selectie gemaakt van drie donzen zomerdekbedden met een hoge kwaliteit:

 • Dons dekbed Graz
  Gevuld met 90% Europese eendendons.
 • Dons dekbed Kaprun
  Gevuld met 90% Europese ganzendons.
 • Dons dekbed Aspen
  Gevuld met 100% Siberische ganzendons.

Deze zomerdekbedden zijn in verschillende afmetingen te verkrijgen. Wij produceren onze dekbedden zelf, dus ook een dekbed met afwijkende maten is mogelijk.

Zomerdekbed wassen

Een zomerdekbed gevuld met dons is makkelijk in het onderhoud. Om er lang plezier van te hebben, hier wat tips en trucs op een rij:

 • Drogen en luchten
  Schud het zomerdekbed elke dag even op en laat het met regelmaat luchten. Dat kan buiten in de frisse lucht, maar voorkom dat het dekbed klam wordt. Felle zon is ook niet goed, zon onttrekt namelijk vocht aan het dons en de veren. Dan verliezen ze elasticiteit en dat slaapt een stuk minder prettig
 • Grote wasjes in de wasmachine
  Past het zomerdekbed in de wasmachine? Dan kunt u het gewoon wassen. Anders is een stomerij met grote trommels de beste optie. Zo blijft dons in een goede conditie.
  Controleer voor het wassen wel altijd het waslabel. Een ganzendons dekbed mag zowel in de wasmachine als in de droger. Tip: Gooi ook wat tennisballen in de droger, schud het dekbed daarna op en u bent klaar voor de nacht.

Nog een extra tip: ga nooit óp het zomerdekbed zitten of liggen. Dan breken de veertjes die erin zitten en dat gaat ten koste van het volume.

Als u voor 16uur een zomerdekbed bestelt, is het de volgende dag al in huis. Wilt u meer weten over ons aanbod? Neem gerust contact op.

Wij geven je graag persoonlijk advies.

Onze passie voor donsdekens vind je terug in de kwaliteit die wij bieden. Wij willen de beste kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs.

Maarten Gaarthuis

White Cloudz

Foto Maarten Gaarthuis
Updating…
 • Geen producten in je winkelwagen.